Mellomveien 50, 9007 Tromsø       |       Tel: (+47) 777 56 200       |       st-elisabeth@entertromso.no       |                               Tel: (+47) 777 56 200   |   info@st-elisabeth.no

Husk Badehettepåbud!

(for alle med hår!)

Sikkerhet og Hygiene regler for bruk av bassenget

Vet du egentlig hvorfor man må vaske seg før man bader? Hvorfor man bør dusje uten badetøy før man går i bassenget ? Og hvorfor du lukter klor når du kommer hjem fra et bassengbesøk?

 

Bassenget på St-Elisabeth er et fintfølende maskineri som måler  og doserer klor i forhold til bestemte verdier. Riktig mengde klor i bassenget hjelper til med å holde bakterier og urenheter borte, og gir oss rent og behagelig badevann å bade i. Kloret angriper bakterier og urenheter vi tar med oss i bassenget. Urenheter kan være alt fra svette, sminke, kroppsoljer, urin og rester fra avføring,  for å nevne noe. Jo mer urenheter i bassenget, jo mer klor må maskineriet dossere for å holde vannet rent.

Derfor må vi vaske oss!  – Men det er jo ganske innlysende for de fleste, og enkelt å forstå. Men hvorfor må vi dusje uten badetøy ?? Og hvorfor all den masingen om å skylle oss godt ?

– Jo, fordi kloret oppfatter såperester som urenheter! Dersom du kommer ut i bassenget med såperester i håret, eller i badetøyet ditt, så vil bassenget reagere med å pøse ut klor for å ta knekken på disse urenhetene. Så derfor er det viktig å vaske seg UTEN badetøy og skylle seg riktig godt før man tar på rent badetøy.

Slik kan du også forstå at DU bidrar til hvordan vannkvaliteten i bassenget blir for deg – og alle andre som bader sammen med deg.

 

Har du noen ganger lurt på hvorfor det lukter klor av deg når du kommer hjem fra et bassengbesøk?

Kloret angriper som sagt urenheter, og oppfatter såpe som en urenhet. Når du kommer opp av bassenget har du nødvendigvis klor på kroppen, i håret og i badetøyet. Dersom du

såper deg inn før du har fått skylt av deg kloret, vil kloret angripe såpen,  og du vil oppleve klorlukt. Såpe rett på klorvann skaper klorlukt! Du kan gjerne sløyfe såpa helt når du kommer opp av bassenget, du er nemlig veldig ren allerde:-)

 

På bakgrunn av dette har vi laget noen enkle hygieneregler. Følger du denne enkle oppskrifta, vil du få bira til et bedre badevann,  og du vil ikke lukte klor når du har vært i bassenget hos oss.

 

Hygieneregler i bassenget:

Før bassenget:

 1. Vask kropp og hår godt med såpe (UTEN BADETØY)
 2. Skyll godt
 3. Ta på badehette (og badetøy)

Etter bassenget:

4. Skyll deg godt før du bruker såpe, så slipper du klorlukt 🙂

Vi minner om at vi har badehettepåbud i bassenget vårt.

 

Sikkherhet – har størst prioritet hos oss

 • Vis hensyn til andre badegjester
 • Barn under 10 år har kun adgang til badet med badende svømmedyktig person over 16 år. Dette gjelder også barn over 10 år som ikke er svømmedyktige.
 • I henhold til Norges Svømmeforbund er man svømmedyktig når en kan la seg falle fra kant og ut på dypt vann og svømme 200 m.
 • Vi anbefaler armringer som ekstra sikkerhetsutstyr til ikke svømmedyktige og at man ikke oppholder seg på dypt vann. Vær oppmerksom på at dette ikke er et godkjent flyteplagg, og erstatter ikke tilsyn fra foresatte.
 • Det er ikke lov til å fotografere i garderober eller i bassenget.
 • Ingen må skyves ut i bassengene eller bli holdt under vann.
 • Unngå løping – flisene er glatte og det kan fort oppstå skader hvis man faller.
 • Bruk av snorkel og svømmeføtter tillates ikke, utenom spesielle treningstimer.
 • Alle som besøker anlegget må forholde seg til de instrukser som betjeningen gir. Betjeningen kan bortvise personer som ikke følger reglementet, sjenerer andre eller ansees å være en fare for sikkerheten.
 • def.av svømmedyktig: «la deg falle ned i vannet fra kanten på dypet av bassenget og svøm 200 meter uten og stoppe») Du bader på eget ansvar!

HER FINNER DU OSS

VÅR ADRESSE

Mellomveien 50,
9007 Tromsø

E-POST OG TELEFON

KONTAKTER

E: st-elisabeth@entertromso.no
T: +47 777 56 200
F: +47 777 56 223

KLIKK PÅ LENKENE FOR

ST-ELISABETH

Om oss
Ansatte
Historie