Mellomveien 50, 9007 Tromsø       |       Tel: (+47) 777 56 200       |       st-elisabeth@entertromso.no       |                               Tel: (+47) 777 56 200   |   info@st-elisabeth.no

Ukens Helsemedarbeider på St-Elisabeth

Ukens Helsemedarbeider på St-Elisabeth er Massør og Refleksolog Solveig Vassbotn

Etter 25 år i næringslivet hvor Solveig hadde jobbet med finans, regnskap og salg tok hun et viktig veivalg. i 2009 valgte hun å gjennomføre utdannelse i massasje og refleksologi, og startet eget foretak
som massør og refleksolog ved St-Elisabeth helsehus. Solveig har i tillegg en stor interesse for kroppens anatomi,  og gjennom babysvømmingen har hun lært mer om kropp og muskler i bevelgelse.
Solveig har svømmeopplæring for barn og babyer i bassenget på St-Elisabeth. I tillegg utvidet hun fra 2016 virksomheten til også å gjelde undervisning i utdanning av nye refleksologer, her i Tromsø.

solveig_vassbotn_St-Elisabeth

Biografi:
Utdannelse:
2005-2007 Utdannelse i refleksologi etter Kaironmetoden, samlingsbasert, ved Siv Harestad.
2008-2009 Utdannelse i massasje ved Massasje og terapiskolen i Tromsø
For å perfeksjonere meg og være i stand til å utføre gode behandlinger på mine klienter, har jeg tatt følgende etterutdanningskurs:
2008-2009 Spesialkurs refleksologi: Fordøyelse, Hjerne ved Siv Harestad
2010-2012 Dyp muskelmassasje , ved Art Riggs
2010 Anatomy Trains, Oslo, ved Michael Jansson
2014-2015 Videreutdannelse i behandling av langvarige muskel- og leddplager ved kurs i KMI- Strukturell integrasjon, Bergen Bodywork i Oslo, ved Don Thompson.

Massasje:
Klassisk massasje er den mest kjente massasjeformen og påvirker bl.a : Blod og lymfesirkulasjonen, muskler og nervesystemet. Ut fra klassisk massasje tilpasser man også avspenningsmassasje og dybdemassasje, eller f. eks rygg og nakkemassasje, alt ut fra kundens ønsker og behov.
Stress, som blant annet kan være stort arbeidspress og ensidige bevegelser, kan føre til at musklene spenner seg. Dette fører til en opphopning av avfallsstoffer i muskulaturen, og blodsirkulasjonen blir nedsatt.

Formålet med massasje er å strekke ut muskulaturen, gjøre den smidigere og få opp blodsirkulasjonen igjen. Avfallsstoffene forsvinner og tilstanden i muskulaturen normaliseres. Med ulike grep bearbeider man muskler og bindevev som gjør muskelen mykere og mer elastiske.

Refleksologi:
Refleksologi er det internasjonale navnet på soneterapi.
Refleksologien bygger på prinsippet om at det finnes soner, eller reflekspunkter, som står i forbindelse med hver anatomisk del av kroppen. I menneskekroppen er det flere systemer som fungerer optimalt når alle samarbeider. Dersom det oppstår et problem i kroppen, vil kroppen legge ut en reflekssone for å forsøke å gjenopprette balansen i kroppen. Refleksologen arbeider med soner. Sonene finnes ikke bare på foten, også soner på ben, øre, hender, hode og kroppen som helhet blir brukt i behandlingen. Gjennom trykk, rubninger og berøring med hender og sonestav blir ulike refleksområder  i huden stimulert og nervene aktiveres. Enkelt forklart er det som å «slå et nummer» til et organ i kroppen. Nerveimpulsene transporteres via nervesystemet til de ulike målområder som så «svarer» På denne måten tenker vi at kroppen får impulser og har en evne til å reparere seg selv.
Det er en effektiv behandlingsmetode som nesten alltid setter i gang en forandringsprosess. De fleste opplever hurtig en forbedret almenntilstand. Refleksologi balanserer kroppen og gir den mulighet til en dyp avslapning. Det er nødvendig dersom kroppen skal kunne bygge seg opp, og hente seg inn igjen.
KMI- strukturell integrasjon
er en behandlingsmetode som gjøres i de dypere muskellag og faciaer for å gjenopprette kroppens naturlige balanse. Dette brukes særlig i problematikk som har vart lenge når det gjelder ubalanser i muskler og ledd, kroppsholdninger. Det er en svært effektiv og god måte for kroppen på å finne sin naturlige balanse.

Massasje og refleksologi kan hjelpe ved søvnproblemer, kjevespenninger, rastløshet, stivhet, svimmelhet, pustevansker, nummenhet, slitasjeskader, stress og anspenthet, kalde bein og hender, muskelsmerter, hodepine, dårlig blodomløp, treningsverk humørsvinginger og isjias. Det øker sirkulasjonen i kroppen og er godt for blodsirkulason, pust, nyrefunksjon og lymfer.
Massasje og refleksologi gir generelt økt velvære og tilfredshet i kroppen.

 

 , ,
  24. oktober 2016

HER FINNER DU OSS

VÅR ADRESSE

Mellomveien 50,
9007 Tromsø

E-POST OG TELEFON

KONTAKTER

E: st-elisabeth@entertromso.no
T: +47 777 56 200
F: +47 777 56 223

KLIKK PÅ LENKENE FOR

ST-ELISABETH

Om oss
Ansatte
Historie