Mellomveien 50, 9007 Tromsø       |       Tel: (+47) 777 56 200       |       st-elisabeth@entertromso.no       |                               Tel: (+47) 777 56 200   |   info@st-elisabeth.no

Latteryoga

Visste du at du kan le deg til en bedre helse? Visste du at du kan le selv om du ikke føler for det? Du trenger ikke å ha stor sans for humor for å le, og du kan le selv om du ikke er glad. Med Latteryoga kan du le uten grunn. Latteryoga forbedrer helsen gjennon latter og pusteøvelser fra yogaen.

 

Prøv latteryoga og le deg til en bedre helse!
Sted: St-Elisabeth Hotell og Helsehus
Tid: Torsdag 11/8 Kl. 18:30
Instruktør: 
Līga Brīvība, Laughter Yoga leader / Reiki Master- Teacher
GRATIS !
HVA ER LATTERYOGA?
Latteryoga er en unik treningsrutine utviklet av den indiske legen Dr. Madan Kataria i 1995. Han oppdaget at latter var den beste medisinen han kunne gi sine pasienter.
Latteryoga kombinerer latter- øvelser med puste- øvelser fra yogaen (Pranayama) dette bringer mer oksygen til kroppen og hjernen som gjør at man føler seg mer energisk og sunn. Enhver kan le uten å være avhengig av humor, vitser og komikk. Latter stimuleres gjennom øvelser gjort i gruppe der deltakerne har øyekontakt med hverandre og gjennom lekenhet, dette fører etter hvert til ekte og smittende latter.

HVORFOR LATTERYOGA?
Alle vet at latter er godt for helsen. I vår moderne verden med mye stress, press og krav finner vi få grunner til å le. For å kunne få nytte av de vitenskapelige beviste fordelene av latter, må man le i minst 10 minutter per dag og latteren må være ekte og høylytt (til en viss grad!). Dette er ofte ikke lett å få til i vårt daglige liv da latteren krever en grunn og varer bare noen sekunder her og der, noe som ikke er nok til å bringe frem helseeffektene av latteren. Gjennom Latteryoga kan man få muligheten til å le en ekte latter og over tid fordi det gjøres gjennom fysiske/ lekne øvelser og ikke som en mental prosess.

LATTERYOGAENS FEM FORDELER

1. Personlige liv:
Latteryoga vil hjelpe deg med å bringe mer latter inn i ditt daglige liv, gjennom humor og smil. Du vil også utvikle selvtilliten og få et mer positivt syn på ting samt håp og optimisme. Latteryoga forandrer humøret ditt på noen minutter, og er du i godt humør føles tilværelsen bra og du føler deg bra der du er.

2. Arbeidslivet:
Det du yter kommer an på din energi. For at hjernen skal kunne fungere optimalt, trenger den oksygen. Latteryoga øker oksygen tilførselen ikke bare til hjernen men til andre deler av kroppen også. Dette bidrar til at du kan yte mer og mer effektivt.

3. Helse:
Latteryoga er en kraftig treningsøkt for hjertet, og gir de indre organene en god massasje; 10 minutter med ekte/ hjertelig latter tilsvarer 30 minutters trening på en romaskin.
Stress som er årsaken til mange lidelser reduseres. Latteryogaøvelser er øvelser som påvirker både det fysiske, mentale og emosjonelle stresset.
Immunsystemet forsterkes og det høye blodtrykket senkes.
Det er en kraftig motvekt til depresjon som er en av våre dagers store lidelser.

4. Sosiale liv:
Livskvaliteten er ikke bare avhengig av hvor mye penger, makt og posisjon man innehar men avhenger også i stor grad av venner og kontakter som bryr seg om som man bryr seg om. Dette hjelper en i den emosjonelle utviklingen. Latteryoga er en positiv energi som raskt binder mennesker sammen og gjør det lett å bli kjent med andre.

5. Latteryogaens indre spiritualitet:
Latteryoga vil lære deg å holde mote oppe når du møter utfordringer i livet. Det fremhever en positiv mental holdning som hjelper en i vanskelige stunder og man forholder seg til negative personer på en lettere måte enn man ellers ville gjort.

Noen av latterens mange positive effekter:

 • Renser lungene, gir økt oksygenopptakk og blodtilførsel, slik at også de indre organer får seg «en joggetur»
 • Reduserer og fjerner stress i cellene våre, som igjen styrker immunforsvaret og helsen
 • Avspenning uten anstrengelse, demper angst og depresjon, gir bedre søvnkvalitet
 • Økt velvære; Mestringsfølelse, Optimisme, Overskudd, Trivsel og Energi
 • Smertelindrende og oppkvikkende, kroppens egen «lykkepille» som endorfiner og andre
 • Forbedringer kommer raskt, allerede etter10- 15 minutter kan du kjenne endringer.

  «Når du ler
  du forandrer deg,
  når du forandrer deg
  vil hele Verden forandres.»
  Dr. Madan Kataria

 , , , ,
  8. august 2016

HER FINNER DU OSS

VÅR ADRESSE

Mellomveien 50,
9007 Tromsø

E-POST OG TELEFON

KONTAKTER

E: st-elisabeth@entertromso.no
T: +47 777 56 200
F: +47 777 56 223

KLIKK PÅ LENKENE FOR

ST-ELISABETH

Om oss
Ansatte
Historie